Események

II. Balatonszárszói Télapó Futás 2023. december 9.

Választható távok:

500 m:           Manó Futás (10 éves korig) és Futóbringás Manó Táv (5 év alatt)


1,5 km:          Télapó Bulifutás (10 év felett)


5 km:             Közép Télapó Táv (14 év felett)


10,55 km:     Rutinos Télapó Táv (18 év felett)


21,1 km:       Télapó Félmaraton (egyéni 18 év felett)

                       Télapó Félmararon Váltó (2-3 fős: 18 év felett; 4 fős: 14 év felett)


Rajt:

Együtt felpezsdítjük a téli Balatonszárszót egy fergeteges Télapó Bulifutással?    Naná! 

A felnőtt távok Télapói egyszerre rajtolva futják az első 1,5 kilométert a Télapó Bulifutás keretében. Az 1,5 km-es távhoz közvetlenül, megszakítás nélkül kapcsolódva folytatódik az 5km-es, a 10,55 km-es, és 21,1 km-es távok fennmaradó része az erre kijelölt útvonalakon. Természetesen lehetséges csak a Télapó Bulifutás távra nevezni. 


Programbontás:

        8:30- 10:00                  Rajtszám és rajtcsomag átvétel, helyszíni nevezés

        9:30-10:00                   Közös bemelegítés edző vezetésével

         10:00                           Bulifutás rajt (1,5km; 5km; 10,55km, 21,1km egyszerre rajtol)

         12:30-13:30                 Manó Futás rajt (500m) és Futóbringás Manó rajt (500m)

         13:30-14:30                 Karácsonyi Csapatversenyek

         14:30-15:00                 Eredményhirdetés

         15:00-17:00                 Stella Family Zenés est, tánc és adventi buli


Amivel várunk Titeket: Balaton-parti szauna, Akusztikus zenés est Karácsonyi csapatverseny, Népi játékok és rengeteg finomság!

Gondoskodunk róla, hogy ne fázzatok és semmiképpen ne unatkozzatok, akkor sem, ha kísérőként vagy nézelődőként érkeztek!

A kicsiket hagyományos népi játékokkal, a nagyokat balaton-parti mobilszaunával várjuk!

Az ünnepi jókedvet karácsonyi ügyességi csapatversenyekkel fokozzuk, hogy a versenyszellem télen se kerüljön a fiók mélyére! Csapatokat nevezni a helyszínen lehet, a részvétel díjtalan. A résztvevő csapatok számát és létszámát a helyszíni adottságok ismeretében és a biztonság érdekében korlátozhatjuk! 

Éhesek és szomjasak sem maradunk: finom borokkal, kézműves szörpökkel és csupa finomsággal vár mindenkit a Bor és Bringa kitelepült pihenőhelye.

Délután a Stella Family zenél nekünk, más nem is kell egy fantasztikus adventi bulihoz!


Díjazás

Télapó Távok díjazása:

Közép Télapó Táv (5km): időmérés alapján az első három női és férfi befutót díjazzuk. Korcsoport bontás nincs. 

Rutinos Télapó Táv (10,55km): időmérés alapján az első három női és férfi befutót díjazzuk. Korcsoport bontás nincs.

Félmaraton Télapó Táv (21,1km): Egyéniben időmérés alapján az abszolút első befutót díjazzuk. Váltóban az abszolút első csapatot díjazzuk. (2-3-4 fős csapatokat várunk).

Télapó Bulifutás (1,5km): ezen az élményfutás távon nem biztosítunk időmérést így befutási sorrend alapján fogjuk díjazni az abszolút első befutót. (Más helyezés ezen a távon nem lesz). 

A többi felnőtt Télapó távra nevezőnek nem kell külön a Bulifutásra nevezni, mert azok magában foglalják a Bulifutás távot. 

Manó Futások díjazása:

A Manó Futás indulói közül az első három befutót díjazzuk, befutási sorrendben. (időmérés nem lesz)

Korcsoport bontást nem tervezünk, de a jelentkezések számának alakulásával dönthetünk úgy, hogy két Manó Futást indítunk, hogy a kisebb és nagyobb Manóknak egyaránt legyen lehetőségük megmérettetni magukat. Ebben az esetben mindegyik futam első három helyezettjét díjazzuk.

Különdíjak:

Az összes résztvevő futó közül szavazással megválasztjuk a Legsportosabb Télapó, Legsportosabb Télanyó és Legmenőbb KisManót is. A Neked tetsző versenyzők rajtszámát az infopultban kihelyezett dobozba dobva szavazhatsz a számodra legkedvesebb futókra. A győzteseket a eredményhirdetéskor díjazzuk.

Karácsonyi csapatversenyek díjazása:

A csapatversenyen induló csapatok közül a legtöbb versenyszámot megnyerő, azaz a legtöbb pontot összegyűjtő csapatot fogjuk díjazni.


Karitatív akciók

Az adventi készülődés szellemében a MikulásGyárral együttműködésben kihelyezünk egy karácsonyi adománygyűjtő pontot is. Arra kérünk minden kedves látogatót, ha teheti, támogassa a rászoruló családokat! Minden mosoly, minden falat számít! Miket várunk: elsősorban tartós élelmiszert (lkonzerv, liszt, tészta, cukor) és édességet várunk.

Az Érem Másik oldala jótékonysági akciónk keretében pedig logózott fa díszeink megvásárlásával a Bébi Koraszülött Mentő Alapítványt támogatjuk. Egy dísz ára 800 Ft/db (+postaköltség), mellyel teljes összegében a koraszülött mentést támogatjuk. A fa díszeket online lehet megrendelni a balatonszarszoitelapofutas@gmail.com címen.

Emellett az esemény karácsonyfáját felajánljuk a Siófoki Kórház Gyermekosztályának, hogy mosolyt csaljunk azokra a pici arcokra, akik nem tölthetik otthon az ünnepeket.


Helyszín:Balatonszárszó Zenepavilon, Tóparti Park

Futás útvonala: hamarosan! A programváltoztatás jogát fenntartjuk! 

Rossz idő esetére tervezett esőnap 2023. december 16.