I. BalatonVadóca Tavaszi Futónap: Rendezvényinfó & GYIK

A rendezvényhez kapcsolódó legfontosabb információkat itt gyűjtöttük össze. Ha ezen felül is kérdésed lenne, fordulj hozzánk bizalommal!

1. A függőben lévő nevezéseket legkésőbb április 2-ig van lehetőség véglegesíteni a nevezési díj befizetésével.

Abban az esetben, ha mégsem szeretnél velünk tartani, további teendőd nincsen, nevezésedet törölni fogjuk április 2-án éjfélkor.

2. Mégsem tudok menni. Visszakérhetem a nevezési díjamat?

Nevezési díjat visszafizetni nem áll módunkban, azonban van lehetőség egyszeri átruházásra, emailes egyeztetést követően 2024.03.30-ig bezárólag illetve a befizetett nevezési díj összege továbbvihető és érvényesíthető további eseményeink egyikén (a befizetett összeg mértékéig). A helyszínen nincs lehetőség nevezés átruházására.

3. Mikor lesz a futás?

2024. április 6. Esetleges elhalasztásról, esőnapról bővebben itt olvashatsz:

https://www.balatonszarszoitelapofutas.com/esemenyek2024/

4. Hol lesz a rendezvény?

Balatonszárszón. a Központi Strandnál. A strand parkolója részben le lesz zárva a rendezvény miatt, arra kérünk, hogy ezt vedd figyelembe. Ha vonattal érkezel, akkor csak át kell sétálni a strandhoz, ami kb. 3 percre van a pályaudvartól. Ha autóval érkezel, akkor ingyenes parkolóhelyet fogsz találni a vasúti pályaudvarnál, illetve a Központi Strand előtt is. Kérünk Titeket a türelmes és körültekintő viselkedésre! Figyeljünk oda egymásra!

5. Mikor érkezzek, ha véglegesített nevezésem van?

A rajtcsomag átvétel 08:20-tól lehetséges, távok szerinti bontásban az alábbiak szerint:

8:20-10:20: Rajtcsomag átvétel

08:20-09:20: Félmaraton, Félmaraton Váltó

08:50-09:50: 400 m

08:50- 10:20: 1300m, 5km, 10,5km, 10,5km Váltó


Felhívjuk figyelmeteket arra, hogy a 18 éven aluli futók esetében kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozat szükséges az induláshoz! A nyilatkozat elérhető itt: https://www.balatonszarszoitelapofutas.com/impresszum/.

Kérünk Titeket, hogy kitöltve hozzátok magatokkal vagy előzetesen küldjétek el hozzánk emailben (balatonszarszoitelapofutas@gmail.com)

A regisztrációnál fogod megkapni a nevezésedhez tartozó rajtcsomagot és az előzetesen megrendelt egyéb kiegészítőket is. Az emlékérmet a nevezési csomagnak megfelelően, célba éréskor kapod meg.

Az első 50 regisztrált nevezőnk, aki visszaigazolást kapott róla, hogy ajándék kulacsra jogosult, valamint előre regisztrált anya-lánya/fia, apa-lánya/fia párosaink kis ajándékukat is a rajtcsomaggal együtt tudják átvenni.

6. Mikor érkezzek, ha a helyszínen szeretnék nevezni?


Helyszíni nevezésre is lesz lehetőség 08:20-10:20 között. A helyszíni nevezés legkésőbb a kiválasztott táv indulása előtt 10 perccel zárul. A rajtkapu mellett található fő standunknál tudod megvásárolni a nevezést, a nyugta felmutatásával tudsz regisztrálni és átvenni a rajtcsomagodat az erre kijelölt pultnál.

Helyszíni nevezési díjainkat itt találjátok: https://www.balatonszarszoitelapofutas.com/esemenyek2024/

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a helyszíni nevezés korlátozott számban lesz elérhető. Nem tudjuk garantálni, hogy minden helyszíni nevező teljes nevezési csomagot kap (érmeink, rajtcsomagjaink száma korlátozott). Így azon helyszíni nevezők, akik lecsúsznak a teljes nevezési csomagról, csökkentett nevezési díjjal tudnak nevezni hozzánk.

7. Mi lesz az útvonal?

Az útvonalat itt találjátok, a lap közepén:

https://www.balatonszarszoitelapofutas.com/esemenyek2024/

Fontos, hogy a következő távok esetében két kört kell futni:

Félmaraton egyéni: az egyéni versenyző két kört fut a 10,5km-es útvonalból, becsekkolva félidőnél a rendezvényközpont kiskapujánál.

Félmaraton páros váltó: a versenyzők 1-1 10,5km-es távot futnak.

10,5km páros váltó: a versenyzők 1-1 ,25km -es távot futnak.

8. Hol lesznek frissítőpontok? Meddig lesznek nyitva?

  • Őszödi strand melletti frissítőpont (Balatonőszöd)
  • Bendegúz strand frissítőpont (Balatonszárszó)

Nyitvatartásuk az egyéni félmaraton táv szintidejéhez igazodik (2h 45min) és 12:00ig lesznek nyitva.

9. Hol lesz a váltópont? Hogyan történik a váltás?

Váltóponton áthaladás szükséges a következő távokon: Félmaraton Egyéni, Félmaraton páros váltó, 10,5 km páros váltó.

A váltópont a rendezvényközpontnál felállított rajt/célkapu erre kialakított "kiskapuja".

Félmaraton páros váltó: Arra kérünk Titeket, hogy váltáskor ezen a kiskapun fussatok be, így nem akadályoztatjátok egymást az esetlegesen egyidejűleg rajtoló versenyzőkkel. Kapni fogtok egy extra rajtszámot, ez lesz csak chippel ellátva, így nagyon fontos, hogy a kezdő versenyző ezt is viselje majd átadja a társának! A kezdő versenyző a kiskapun keresztül célba érve a páros másik tagjának a chipes rajtszámot átadja, aki ezt követően tud indulni. Az extra rajtszám minél kényelmesebb és gyorsabb átadása érdekében javasoljuk, hozzatok rajtszámtartó övet! (Mi is gondoskodunk egyéb megoldásról, de a leggördülékenyebb verzió az öv használata).

10,5km páros váltó: Arra kérünk Titeket, hogy váltáskor ezen a kiskapun fussatok be, így nem akadályoztatjátok egymást az esetlegesen egyidejűleg rajtoló versenyzőkkel. Kapni fogtok egy extra rajtszámot, ez lesz csak chippel ellátva, így nagyon fontos, hogy a kezdő versenyző ezt is viselje majd átadja a társának! A kezdő versenyző a kiskapun keresztül célba érve a páros másik tagjának a chipes rajtszámot átadja, aki ezt követően tud indulni. Az extra rajtszám minél kényelmesebb és gyorsabb átadása érdekében javasoljuk, hozzatok rajtszámtartó övet! (Mi is gondoskodunk egyéb megoldásról, de a leggördülékenyebb verzió az öv használata).

Félmaraton Egyéni esetében is arra kérünk Titeket, hogy csekkoljatok be a kiskapunál majd onnan tudjátok folytatni az utatokat, mivel a félmaratonon 2 kört kell teljesíteni ugyanazon az útvonalon! A becsekkolás a kapu és a mérőállomás elhelyezkedése miatt egy rövid, néhány méteres kitérő lesz a Központi strand parkolójának elkülönített részén. A kiskapun át kell haladni majd onnan visszafordulva tudtok visszatérni az útvonalra.

10. Hol lesz a KisCsibe futam?

A rendezvényközponttól induló 400m-es táv a Mikszáth utcában. A futam idejére a Balatonszárszói Polgárőr Szervezet lezárja az utat a kis versenyzők biztonsága érdekében.

11. Mire kell odafigyelnem a futás során?

A futás olyan útvonalon lesz, ahol autók is közlekedhetnek. Lesz továbbá olyan közlekedési helyzet, ahol a futók elsőbbséget kell, hogy adjanak a többi közlekedésben résztvevő félnek a mindenkor érvényes KRESZ szabályoknak megfelelően. A saját és egymás testi épségére való kellő odafigyelés kötelessége és saját felelőssége minden futónak! Az útvonalon való meggondolatlan közlekedéssel mindenki a saját testi épségét kockáztatja! Az autóval közlekedők haladását akadályoztatni nem lehet. Szemetelni, rongálni tilos.

Az útvonal során 2 rövid szakaszon kátyús útszakasz várható (Balatonszárszó Vízpart utca és a balatonőszödi strandról visszavezető rövid murvázott földút). Itt kifejezetten körültekintő áthaladást kérünk. (A Vízpart utca újraaszfaltozása sajnos pont a rendezvényünk utáni hetekben fog megtörténni.)

Emellett, a balatonőszödi strandra érve a kövezett úton egy helyen útszűkületet jelző útakadály van, a kerékpárosok kiszűrésére, valamint a parton hobbi horgászok szoktak tevékenykedni. Áthaladást nem akadályoznak, de körültekintést igényelnek.

12. Milyen egészségügyi biztosítás lesz a rendezvényen?

A Tavaszi Futónap nevezési díja egészségügyi rendezvénybiztosítást is tartalmaz: az Emergency and Paramedic Team fog vigyázni ránk a futóverseny ideje alatt. Ha segítségre lenne szükséged, akkor tőlük tudsz segítséget kérni. A futás előtt megosztjuk Veletek a kapcsolódó telefonszámot.

Ugyanakkor felhívjuk a figyelmedet rá, hogy a rendezvényen való részvétellel elfogadtad Versenyszabályzatunkat és részvételi feltételeinket, mely magában foglalja, hogy a Versenyző saját felelősségére vesz részt a futáson. A szervezők semmilyen esetleges sérülésért, balesetért felelősséget nem vállalnak. A Versenyzőnek saját felelőssége olyan fizikai és mentális állapotban érkezni a versenyre, amely lehetővé teszi a biztonságos részvételt.

Az esetleges útvonalbeli akadályokról/nehézségekről tájékoztatjuk versenyzőinket, továbbá a Balatonszárszói Polgárőrség irányításával biztosítjuk az útvonalat, de a Versenyző felelőssége a KRESZ betartása, a kellő odafigyelés, az autós közlekedésre, saját magára és futó társaira való fokozott figyelem.

13. Milyen egyéb programok, lehetőségek lesznek még az eseményen?

Egy kitelepült termelői stand fogja várni az ide látogatókat, ahol helyi termelők termékeivel találkozhattok, Emellett büfé is elérhető lesz.

Az Énidő Futóbolt standja is ott lesz a rendezvényünkön, ahol 10% vásárlói kedvezményre jogosult minden versenyzőnk (rajtszám felmutatásával, helyszíni vásárlás esetén).

Kedvező időjárás esetén kreatív gyermekjátékok várják a kicsiket, illetve a központi strand játszótere is elérhető lesz.

14. Lesz öltöző a helyszínen?

Igen, a Központi strand épületében lesz öltöző. A kevésbé fázósok a strand zöldterületén található kültéri öltözőket is igénybe tudják venni.

15. Hol lesz wc?

A Központi strand épületében.

16. Lesz csomagmegőrzésre lehetőség?

Igen, lesz. Használata díjmentes a rajtszám felmutatásával, viszont az értékekért felelősséget vállalni nem tudunk!

17. Milyen díjazások lesznek?

A díjazásokról itt olvashatsz:https://www.balatonszarszoitelapofutas.com/esemenyek/ 

A díjakat csak személyesen a rendezvényen tudjuk átadni a helyezetteknek. Későbbi postázásra nincs lehetőség.

18. Mi a részletes programbontás?

Itt találod: https://www.balatonszarszoitelapofutas.com/esemenyek2024/

19. Mikor lesz elérhető az időeredményem?

Az eredményeket a rendezvényt követően megosztjuk Veletek.

20. Futóbabakocsival, házi kedvenccel indulókat megkérjük, hogy lehetőleg hátulra helyezkedve rajtoljanak, hogy ne zavarják egymást a többi futótársaikkal.

Az időeredményt ez nem fogja befolyásolni, mivel chipes időmérés lesz. Házi kedvenceknek biztosítunk vizet a frissítőpontoknál és a célban!

Nevezéseddel elfogadod a honlapunkon is elérhető Versenyszabályzatot és Nevezési feltételeket (https://www.balatonszarszoitelapofutas.com/impresszum/). 

A Run/Time csapat rendezvényei családi hangulatban, kedves és jószándékú emberek részvételével és jóvoltából valósulnak meg. Kérünk Téged, hogy Te is így viszonyulj az eseményhez és segítőinkhez.

A rendezvényen az udvarias viselkedés, a versenyszabályok betartása, a rendezvényt biztosító és szervező kollégák utasításainak betartása kötelező. Udvariatlan, agresszív viselkedés a rendezvényen nem elfogadott és azonnali kizárást von maga után! Az útvonalon a körültekintő, KRESZ-nek megfelelő áthaladás minden futó számára kötelező! A 18 éven aluli futók viselkedéséért a szülők/gondviselők vállalnak felelősséget!

A rendezvényen mindenki teljes mértékben saját felelősségre vesz részt! Vigyázzunk magunkra, az egészség az első!

Ha bármilyen további kérdésed lenne, fordulj hozzánk bizalommal, állunk rendelkezésedre!

Várunk Téged szeretettel!

A Run/Time csapat