Gyakran Ismételt Kérdések

1. Elég online neveznem és a helyszínen fizetnem a nevezési díjat?

Nem. Annak érdekében, hogy az online nevezésedet véglegesítsd, a visszaigazoló emailnek megfelelően átutalással rendezned kell a nevezési díjat 3 naptári napon belül.

2. Ha balatonszárszói vagyok, milyen kedvezményekre vagyok jogosult? 

Balatonszárszói lakosoknak az online nevezés ingyenes és a helyszíni nevezés kedvezményes. Fontos tudni, hogy 10 éven felülieknek az ingyenes és kedvezményes nevezés NEM tartalmaz emlékérmet és rajtcsomagot. Ezt a teljes nevezési díj megfizetése mellett tudjuk biztosítani!

3. Hány éves kortól lehet felnőtt távokra nevezni?

Az 1,5km Bulifutáson 10 év felett már részt lehet venni. A Középtávú Télapó Távon (5 km)   14 év felett; a 10,55 km-es Rutinos Télapó Távon és Télapó Félmaratonon 18 év felett lehetséges részt venni. A Télapó Félmaraton Váltón 4 fős csapattal 14 év felett is részt lehet venni. A korhatárnak megfelelő és felelősségteljes táv megválasztása a kiskorú felnőtt kísérőjének felelőssége!

4. Ki nyeri Télapó Bulifutást?

A Télapó Bulifutás élménytávon részt vehetnek az 5km, 10,55km, és 21,1km-re nevező futók és természetesen akik kifejezetten erre a távra neveztek. Időmérés a Bulifutáson nem lesz, díjazásra az abszolút első befutó jogosult, akit az eredményhirdetéskor fogunk díjazni. 

A Bulifutás első helyezésére mindegyik Télapó Táv résztvevőjének van esély. Így az sem kizárt, hogy valaki több távon is helyezést érjen el (Bulifutás + másik Télapó Táv).

5. Elküldtem a nevezésemet, de nem kaptam visszaigazoló emailt. Mit tegyek?

Írj nekünk a balatonszarszoitelapofutas@gmail.com email címre.

6. Befizettem a nevezési díjat, de nem tudok elmenni a Futásra. Visszaigényelhetem a befizetésemet?

A nevezési díj nem visszaigényelhető, viszont a nevezés átruházható egy alkalommal december 5-ig. Ha szeretnéd átruházni a nevezésedet, írj nekünk a balatonszarszoitelapofutas@gmail.com címre.

7. Milyen öltözékben fussak?

A Balatonszárszói Télapó Futáson a karácsonyi és Télapó témájú jelmezek és/vagy kiegészítők viselete az ajánlott dress code, természetesen a biztonságos mozgás szabadságának lehetővé tétele és az időjárási viszonyoknak való megfelelés mellett.

Ha semmiképpen sem szeretnél karácsonyi kiegészítővel futni, nem kötelező, csak ajánlott! :)

8. Van öltöző a helyszínen?

Igen, a Központi Strand öltözőit tudod igénybe venni.

9. Kell vinnem törülközőt a szaunázáshoz?

Korlátozott számban lehetséges törülközőt bérelni is, de javasoljuk, hogy készüljetek sajáttal

10. Részt vehetek a rendezvény többi programján, ha nem futok?

Igen, gyertek! A rendezvény látogatása, a népi játékokon, karácsonyi csapatversenyen, akusztikus zenés esten való részvétel díjtalan. Szauna napijegyet pedig a helyszínen vásárolhatsz.

11. Hogyan és mikor lehet csapatot nevezni a Karácsonyi Csapatversenyre?

A helyszínen lehet az infopultban 12 óráig.

12. Milyen különdíjakra számíthatunk és ki szavazza meg a győzteseit?

Megválasztjuk Balatonszárszó Legsportosabb Télapóját, Télanyóját és Legmenőbb Kismanóját, akiket az eredményhirdetéskor díjazunk.

Minden látogató szavazhat. A Neked tetsző versenyző rajtszámát a kijelölt dobozba kell bedobnod a szavazásod leadásához. Nem ellenőrizzük, hogy ki hány szavazatot ad le, de ha nyilvánvaló csalást tapasztalunk, akkor jogunkban áll kizárni a különdíjazásból az érintett futót. Reméljük, hogy karácsonykor nem kerül ilyenre sor.

13. Milyen adományt lehet vinni a Mikulásgyár gyűjtőpontjához?

Legfőképpen tartós élelmiszert várunk (tészta, konzerv, liszt, cukor) és édesség. Ha bizonytalan vagy a megfelelő adomány megválasztásánál, a Mikulásgyár honlapján találsz részletes leírást.

14. Van parkoló a helyszínen?

Igen, a rendezvényközpont közvetlen közelében található ingyenes parkoló (a vasúti pályaudarnál és a Központi Strandnál is, melyek 1-2 perc sétára vannak a rendezvénytől.

15. Futóbabakocsival is indulhatok?

Igen, futóbabakocsival is lefuthatod bármelyik egyéni felnőtt távunkat (Bulifutás, Középtávú Télapó, Rutinos Télapó és Egyéni Télapó Félmaraton távok). A futóbabakocsival való részvétel is teljes mértékben saját felelősségre történik. A futóbabakocsival való közlekedésnél fokozottan kell figyelni a többi futó előrehaladását és az esetleges közlekedési akadályokat. Az ezen tényezőkre való fokozott figyelem a babakocsival futó felnőtt felelőssége. 6 hónapnál fiatalabb babáknak egyáltalán nem ajánljuk! Rajtszámot csak a futó részére biztosítunk és azt nem lehet a babakocsira helyezni!

16. Ha 5km, 10,55 km-es vagy Télapó Félmaraton távokra neveztem, kell külön neveznem a  Télapó Bulifutásra?

Nem. Az 5km, 10,55 km és 21,1 km-es Télapó Távok magukban foglalják az eseményt megnyitó Télapó Buliutást is. A Bulifutás távhoz közvetlenül kapcsolódóan és megszakítás nélkül lehet tovább haladni az 5km, 10,55 km, és 21,1km-es Télapó Távokon az erre kijelölt útvonalon. A Félmaraton Váltó első szakasza a Télapó Bulifutással kezdődik és folytatódik az erre kijelölt útvonalon.

Ha csak a Bulifutásra szeretnél nevezni, akkor ezt a távot kell bejelölni a nevezési felületen.

A felnőtt távokon (5km, 10,55, 21,1km) a Bulifutás kihagyására nincs lehetőség, Ha minél jobb időt szeretnél teljesíteni a választott távon, azt javasoljuk, hogy a rajtnál előre helyezkedj, így a kényelmesebben haladó bulifutókkal nem fogjátok egymást akadályozni.

17. Csomagmegőrzés lesz?

Igen, lesz. A csomagokat van lehetőséged a megőrzőbe beadni, amely díjmentesen vehető igénybe, saját felelősségre. A megőrzőben elhelyezett értékekért felelősséget nem vállalunk.

18. Kutyával is futhatok?

Igen, négylábú barátainkat is szívesen látjuk a rendezvényünkön bármely felnőtt távunk esetében. A kutyával való futásnál viszont a gazdi a nevezésével elfogadja, hogy az állat teljes mértékig az ő felelőssége alatt áll a rendezvény teljes ideje alatt. A megfelelő eszközöket az állat számára biztosítja a biztonságos futás érdekében (póráz, jól szellőző szájkosár, stb). A gazdi elfogadja, hogy kutyusával az indulásnál az utolsó sorokból tud indulni, hogy ne akadályozza a többi futót. Az állat ürülékének eltakarításáért a gazdi felel. Rajtszámot a kutyus nem viselhet. További info a Versenyszabályzatban.

19. A Télapó Félmaraton Váltóra hány fős csapatokkal tudok nevezni?

A Télapó Félmaraton Váltóra két, három és négy fős csapatok jelentkezését várjuk.

4 fős csapatoknál 14 éven felüliek, a többinél 18 éven felüliek indulását ajánljuk.

20. A Télapó Félmaraton Váltón lesz szakaszidő mérés?

Nem. A teljes táv teljesítését fogjuk mérni és az abszolút első egyénit és csapatot fogjuk díjazni. 

21. Hogyan nevezzem be a csapatomat a Télapó Félmaraton Váltóra?

Minden csapattagnak külön kell regisztrálnia. A kiválasztható távnál minden csapattag adja meg, hány fős csapattal indultok. A következő mezőben pedig adjátok meg a csapatotok nevét. Ez alapján fogjuk regisztrálni a csapatos nevezéseteket.

22. Milyen pólót kérhetek?

Balatonszárszói Télapó Futás logóval ellátott rövidujjú emlékpólót (3000 Ft) vagy technikai pólót (4500 Ft) tudsz választani. Csak felnőtt méretek érhetők el.

23. Érint vasúti átjárót az útvonal?

Igen, a Bulifutás táv kétszer is áthalad a vasúti pályaudvarhoz tartozó átjárón. Itt mindenkinek fokozott körültekintéssel kell áthaladni, mindenki a saját életét kockáztatja, ha figyelmetlenül közlekedik! Az időmérést nem fogjuk megállítani, ha esetlegesen vonat közlekedése miatt rövid várakozásra lesz szükség.

24. Milyen közlekedési szabályok vonatkoznak rám Télapó Futóként?

A KRESZ szabályainak megfelelő közlekedési szabályok vonatkoznak minden résztvevőre. Tehát figyelembe kell venni a forgalmi szabályozásokat, elsőbbségadásra intő és egyéb közlekedési táblákat. A forgalomban résztvevő gépjárművek mellett való közlekedés fokozott odafigyeléssel kell, hogy történjen! Mindenki saját felelősségére jár el!