Én is Szuperhős vagyok!

2024.03.13

Hagyományteremtő jelleggel szeretnénk Veletek időről időre érdekes beszámolókat, tippeket és aktualitásokat megosztani mindenről, ami mozgás, ami Balaton és valamilyen módon kapcsolódik az egészséges életmódhoz. Ez alkalommal hoztuk el Nektek első bejegyzésünket Dubniczki Csilla tollából, amely arról szól, hogyan lehet a futással adni másoknak, tenni másokért. Csilla a Nem Adom Fel Alapítvány jótékonysági futónagykövete, akivel a decemberi Télapó Futásunk alkalmával kerültünk kapcsolatba, és a tavaszi Vadócán is velünk veszi célba a kilométereket egy fontos ügyért.

Fogadjátok szeretettel. 


Én Is Szuperhős Vagyok!

Tavaly indult el a Nem Adom Fel Alapítvány "énisszuperhősvagyok" című projektje, mely a sporttal, elsősorban a futással szeretne az alapítvány céljainak megvalósulásához hozzájárulni.

Mint munkatárs, mint fogyatékkal élő, hallássérült, és régóta futó emberként engem kértek fel, hogy legyek az első jótékonysági, adománygyűjtő futó nagykövete a szervezetnek. Ez nem volt nehéz, sőt a már kissé unalmas futásoknak is értelmet adott. Mitöbb, célt, motivációt és büszkeséget is, hogy egy nemes ügy mellé állhatok. Minden lépésemmel ezt a célt tartottam a szemem előtt, hogy a sorstársaimnak örömet szerezhessek.

Tavaly és idén is már rajthoz álltam több versenyen, a pólómmal, social media felületeken igyekeztem buzdítani az ismerőseimet, barátaimat, hogy ők is kezdjenek el egészségesen élni, sportolni, futni, nevezni és támogatni nemcsak engem, hanem általam a szervezetemet is. A másik célom az volt, hogy felhívjam a figyelmet a sportoló, fogyatékossággal élő sorstársaimra is. Ahogy a kampányunkban megfogalmaztuk a felhívást más futók felé is:

"Ne feledd, a jótékonysági futás nem kötelezettség, hanem egy lehetőség, hogy jobbá tedd a világot a fogyatékossággal élő, hátrányos helyzetű fiatalok számára. A cél, hogy ők is higgyenek saját magukban, a tehetségükben, hogy érezzék, fontosak, szükség van rájuk, ezzel is erőt adva Nekik, hogy SOHA NE ADJÁK FEL! "

Én minden versenyemen, ahol rajthoz állok, őket képviselem, illetve mindig egy adott ügyben gyűjtök: decemberben Mikulás csomagra, karácsonyi ajándékra a Nemadomfel Házaink gyermekeinek, vagy a Léleköntő Műhelyünk fejlesztésére, mely autizmussal és ADHD-val élő gyermekeknek és családjaiknak segít, vagy idén a legnagyobb célom, hogy a Mikes Lélekközpont megvalósulhasson. Úgy érzem, adni mindig jobb, mint kapni. Folyamatosan várjuk azoknak a futóknak a jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának kampányunkhoz jótékonysági futóként, hogy kilométereik gyűjtése mellett egy nemes ügy mellett is bátran álljanak ki.

Bővebben itt tudtok olvasni az alapítványról és a projektről:

https://nemadomfel.hu/en-is-szuperhos-vagyok/

https://nemadomfel.hu/en-is-szuperhos-vagyok/szuperhoseink/

(szerző: Dubniczki Csilla)


PS: Kedves Futó Barátaink! Ha Nektek is lenne kedvetek megosztani ezt-azt, ami valamilyen módon kapcsolódik témáinkhoz, akkor keressetek minket bátran a balatonszarszoitelapofutas@gmail.com címen. Örömmel fogadjuk írásaitokat a futással, mozgással kapcsolatban.